Restaurant Bryghuset er oprindeligt beliggende i en af de gamle købmandsgårde der er kendetegnende for Svaneke by – Danmarks østligste købstad.

Den firelængede gård er fra 1750 og ligger direkte ved torvet i Svaneke på Bornholm. Her har både restaurant og det “gamle” bryghus til huse.   Det “nye” bryghus er opført i sommeren 2007 og her foregår den hovedsaglige produktion, mens brygningen til restaurantens forbrug og eksperimentelle bryg foregår på det oprindelige anlæg.

Svaneke Bryghus er det 4. micro- (restaurant) bryggeri i Danmark og åbnede i påsken år 2000 under stor bevågenhed.   Bevågenheden skyldtes, at det er ca. 45 år siden, det sidste bryggeri  på Bornholm lukkede og at åbning af nye bryggerier som bekendt ikke skete hver dag.

I Restaurant Bryghuset  brygges der spændende øl, i “lille format”, som dengang det hele startede. Brygmesteren bruger restaurantens bryggeri, som et “eksperimentarium”, hvor nye øl typer udvikles og prøves af. Her har du muligheden for at smage øl, som ikke kan fås andre steder og som ikke kan købes på flaske. Du har mulighed for at smage en unik øl og nyde den sammen med et godt solidt måltid. Vi brygger ca. 10 gange om året i restauranten på Torvet 5. Da vi har flest gæster om sommeren, vil der også være størst aktivitet på den tid af året. Det er dog vigtigt, at understrege, at Restaurant Bryghuset holder åbent hele dagen, hele året og står parat til at give jer en god øl og madoplevelse.

Restauranten

Vi har åbent alle ugens dage fra kl. 10.00. Køkkenet åbner kl. 12.00
Vi har åbent hele året.

Restauranten er indendørs opdelt i forskellige afsnit.
Den rummer i alt ca.160 spisende gæster og har et mindre afsnit indrettet med båse til mindre selskaber, der blot ønsker at indsnuse atmosfæren og drikke et godt glas øl, sammen med avislæsningen osv.

Når vejret tillader det, og det er ofte, da Svaneke har Danmarks højeste antal soltimer, er der tillige udendørsservering enten i en af de to bryggergårde eller på pladsen mod Bykilden, hvor der udendørs er plads til i alt ca. 100 gæster.

De daglige åbningstider er for restaurantens køkken fra kl. 12.00 til ca. 20.30 om foråret, efteråret samt om vinteren. I sommersæsonen oftest til mindst kl. 21.30.

Restaurantens righoldige menukort anbefaler frokostretter, middagsretter og menuer, vin, vand og ikke mindst den hjemmebryggede øl.
Restaurantens udvalg er bygget op om den bornholmske kvalitetsproduktion af periodens fisk, kød, grøntsager og lign., og vi arbejder på at anvende øl i mange flere af retterne ved tillavningen. Restauranten står selvfølgelig til rådighed med tilbud om specielle menuer eller andre ønsker.

Bestillinger modtages på tlf.: 56 49 73 21.

Klik på retterne under Menukort og se hvad vi byder på.

Restaurant Bryghuset tager gerne imod små eller store selskaber, men er også stedet hvor du kan nyde en kop kaffe, du kan læse dagens avis, du kan spille brætspil, – eller blot nyde et godt glas vin eller øl.

 

 

Fødevarestyrelsen GastronomyDK