Brygmesteren

"Hos os er det øllet, der styrer tiden. Som tommelfingerregel lagrer vi vores øl i 5-8 uger. Èn af vores øl har vi dog ventet på siden 2009."

Hvad betyder Slow beer? 


Slow beer betyder i al sin enkelthed, at vi ikke fremskynder øllets tilblivelse.


Man lærer tidligt i livet, at alting har en konsekvens. Det gælder også, når man brygger øl. Det lumske ved øllet er dog, at årsag og virkning ligger tidsmæssigt forskudt. 


Man skal derfor være i stand til at skue i fremtiden, når man brygger øl. Alt hvad man foretager sig i den spæde start kræver viden om følgerne langt inde i de forskellige processer. Man skal have tæft og tålmod.


Efter gæringsprocessen går øllet ind i en modningsfase, som er til for at nedbryde skadelige forbindelser fra gærens stofskifte. Nødvendigt og tidskrævende. Derefter skal øllet undergå yderligere en fase, der bedst kan betegnes som ”harmonisering”: Komponenterne afstemmes mod hinanden ved hjælp af tidens tand – ligesom en strandsten bliver slebet rund af bølgerne.


De to processer; modning og harmonisering, er de sværeste at vurdere og styre, men bydende nødvendige for en balanceret øl. Hos Svaneke Bryghus betyder slow beer, at vi ikke går på kompromis med tiden.


God øl kræver tid. Nyd den.